Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси е наредил да бъдат произведени до 40

...
Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси е наредил да бъдат произведени до 40
Коментари Харесай

Вашингтон пост: Египет се е съгласил да достави 40 000 ракети на Русия

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси е наредил да бъдат произведени до 40 000 ракети, кото да бъдат тайно изпратени в Русия, написа в. " Вашингтон пост ", базирайки се на изтеклите в обществените мрежи документи на американското разузнаване.

Строго конфиденциален документ от 17 февруари 2023 година обобщава диалозите сред Ас Сиси и висши военни. В него се приказва за проекти за доставка на Русия на артилерийски снаряди и барут. В документа Ас Сиси инструктира чиновници да пазят в загадка производството и доставката на ракети, с цел да " избегнат проблеми със Запада ". Документът цитира и министъра на въоръженията на Египет Салах ад Дин. Той споделя, че съветски чиновници са му споделили, че са подготвени да „ купят всичко “.

Говорителят на египетското външно министерство Ахмед Абу Зейд сподели пред кореспонденти, че " позицията на Египет през цялото време се основава на невмешателство в тази рецесия и задължението да се поддържа равно разстояние от двете страни ".

Американски чиновник, поискал анонимност, сподели пред изданието, че Белият дом не знае да са осъществявани такива доставки на оръжие. " Вашингтон пост "  пише, че даването на оръжия на съветското държавно управление може да докара до американски наказания против Египет. От 1987 година страната има статут на " главен съдружник отвън НАТО " за Вашингтон.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли като фалшиви съобщенията за доставка на египетски муниции за Русия. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР